Willem Berents – Regisseur

Voordat Willem Berents natuurfilmer werd, studeerde hij Taal- en Literatuurwetenschappen aan de Universiteit van Tilburg en Universiteit Antwerpen en ontwikkelde hij als zelfstandig tekstschrijver en educatief ontwerper lesmaterialen voor o.a. het natuur- en biologieonderwijs.

Hij werkte jarenlang als auteur aan de marktleidende lesmethode Biologie voor jou. Met het ontwikkelen van multimediatoepassingen bij deze methode ontketende hij vervolgens een kleine revolutie binnen de Nederlandse educatieve uitgeverswereld. ‘Bewegende beelden’ zijn sindsdien niet meer weg te denken uit het biologieonderwijs. De educatieve clips en videotutorials waarmee Biologie voor jou deze trend lanceerde, waren alle van de hand van Willem. De rest is geschiedenis. Inmiddels werkt Willem aan grote bioscoopproducties.

Willem werkt samen met Melanie Kutzke onder de naam Veldkijker. Eerdere samenwerkingen van Veldkijker met EMS FILMS zijn de bioscoopproducties Holland, Natuur in de Delta (2015) en De Wilde Stad (2018).

Wild Port of Europe is een co-productie van Veldkijker en EMS Films. Binnen de totale productie tekent Willem samen met Mark Verkerk voor de regie en met Ignas van Schaick voor het producentschap. Tevens is een deel van het camerawerk van zijn hand en is hij auteur van het script van de film.

Veldkijker.nl

EMS FILMS         VELDKIJKER         DUTCH NATURE FILMS