Van Oord | Partner in natuurdocumentaire De Nieuwe Wildernis

bron: VanOord.com

Rotterdam, 6 september 2019 – Van Oord en filmbedrijven EMS en Veldkijker zetten hun handtekening onder het samenwerkingscontract voor de nieuwe natuurfilm, Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0. De film komt in 2021 in de bioscoop en is een gedramatiseerde natuurdocumentaire over het Rotterdamse havengebied.

De film speelt zich af in de Port of Rotterdam, de Nieuwe Waterweg, de Oude en Nieuwe Maas, Port of Moerdijk, het Hollands Diep en de omliggende industriegebieden. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van de dieren uit deze gebieden en het laat zo de spectaculaire rijkdom, veerkracht en dynamiek van de natuur zien. Naast de bioscoopfilm wordt ook lesmateriaal gemaakt en andere media en events georganiseerd om bewustwording over de kracht van de natuur in dit gebied te stimuleren.

Met ons kantoor naast de Van Brienenoordbrug en onze yard in Moerdijk, speelt de film zich letterlijk af in onze achtertuin. Wij zijn een familiebedrijf dat duurzaamheid en bouwen met de natuur hoog in het vaandel heeft staan. Een bijdrage leveren aan deze film was daarom een logische stap. Bovendien zal de film velen bewust maken van de kracht van de Nederlandse Delta natuur. De aanwezige natuur binnen de grootste haven van Europa is echt verrassend.

 

Robert de Bruin, Director Markets and Communication

Wereldhavendagen
De ondertekening van het contract vond plaats op de eerste dag van de Wereldhavendagen in Rotterdam. Het grootste jaarlijkse maritieme evenement van Nederland is dit jaar op 6, 7 en 8 september. Voor deze gelegenheid is een sleephopperzuiger van Van Oord aangemeerd aan de Parkkade waar bezoekers aan boord een kijkje kunnen nemen.

EMS FILMS         VELDKIJKER         DUTCH NATURE FILMS