Havenkrant | Valk gespot door filmers Wild Port of Europe

bron: PortOfRotterdam.com

Ondertussen in: Malakkastraat 51, 5 containers hoog

Op de foto vader valk, vlak voordat hij dit lekkere hapje aan zijn kuikens voedt. Die hebben inmiddels het nest – in een nisje van een container op 15 meter hoogte – verlaten.

Gelukkig zijn ze voor de eeuwigheid vastgelegd door de filmers van Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0, een film over de natuur in de haven van Rotterdam en Moerdijk.

Per toeval, want eigenlijk waren de filmmakers op zoek naar het nest van een buizerd toen ze op Hemelvaartsdag bij DR Depots op dit torenvalknest met zes eieren stuitten. Rond 10 juni zagen vijf kuikens het licht.

Melanie Kutzke, productieleider van de film: ‘Ze groeiden als kool en wij hebben ze gefilmd zonder dat ze er veel van hebben gemerkt. We moesten alleen af en toe poep van de camera’s vegen.’

Dat hun nestje in de haven stond, lijkt tegenstrijdiger dan het is. Melanie: ‘Er is een overvloed aan muizen en dus aan voedsel in de haven. Of je nu op een kerktoren of vijf containers hoog een nest betrekt, torenvalken houden van hoogte en overzicht. Ze zaten hier veilig en de mannen van DR Depots werkten al die weken om het nest heen.’

>> Lees verder in de Havenkrant