Peter van Rodijnen – Cameraman

Peter van Rodijnen is beroepsduiker en professioneel (onderwater) filmer. Als liefhebber van natuur en avontuur is hij sinds jaar en dag op, aan en onder water te vinden. Toen hij in 1996 leerde duiken op het Grote Barrière Rif is de passie begonnen. In 2003 kocht hij zijn eerste kleine videocamera om onderwater te kunnen filmen.

Tien jaar later en een aantal camera’s verder maakte het grotere publiek voor het eerst kennis met zijn beelden. Toen hij met een prachtige mini-documentaire over de zeedonderpad het North Sea Film Festival won. Daarna zocht hij de samenwerking op met Klaudie Bartelink en al snel was de oprichting van Dutch Maritime Productions een feit (toen nog Onderwaterbeelden.nl). Dit filmproductiebedrijf is gespecialiseerd in (onder)water-gerelateerde producties, met name op de Noordzee en in de Nederlandse wateren.

Inmiddels mogen zij een groot aantal belangrijke natuurorganisaties, nationale omroepen en toonaangevende filmproducenten tot hun klanten beschouwen. Voor de bioscoopproductie Holland, Natuur in de Delta (2015) hebben zij het onmogelijke gerealiseerd en de migratie van de stekelbaars op indrukwekkende wijze in beeld gebracht. Voor De Wilde Stad (2018) waren zij verantwoordelijk voor de aangrijpende onderwaterscène van de padden en de beslommeringen van de rivierkreeft in de grachten van Amsterdam.

DutchMaritimeProductions.com