Mark Verkerk – consultant

Mark Verkerk heeft al ruim 30 jaar ervaring op het gebied van regie, camera, montage en scenario’s. Zijn passie voor documentairefilms is door de jaren heen altijd erg groot geweest.

Hij is geboren in Nairobi in Kenia. Studeerde aan de London International Film School en ging in 1980 bij de Australische omroep ABC in Sydney aan de slag als film editor. Twee jaar later startte hij als freelance film editor en regisseur bij EMS FILMS. Sindsdien (1990) vervult hij de rol van creatief directeur van EMS FILMS.

In de afgelopen jaren heeft hij voor EMS FILMS een reeks bekroonde documentaires voor internationale omroepen, zoals National Geographic, Discovery, ARTE en ZDF, geschreven en geregisseerd. De film Buddha’s Lost Children (2006) was zijn eerste bioscoopfilm. Deze werd in 2007 voorgedragen als Nederlandse inzending voor de beroemde Oscars.

Als regisseur van De Nieuwe Wildernis en mentor van een volkomen onervaren groep medewerkers heeft hij wederom bewezen een meesterlijke verhalenverteller te zijn. Die lijn zet hij bij Holland, Natuur in de Delta, De Wilde Stad en Wild Port of Europe weer verder door.

EMSfilms.com

EMS FILMS         VELDKIJKER         DUTCH NATURE FILMS