Klaudie Bartelink – Cameravrouw

Klaudie Bartelink is beroepsduiker en professioneel (onder water) filmer. Zij begon haar carrière als onderwijskundige met het ontwikkelen van educatieve multimediaproducten waarbij bewegend beeld een belangrijke rol speelde.

Als liefhebber van (natuur)documentaires heeft zij zich ontwikkelt in storytelling. Zij heeft in dit kader korte films gemaakt: De Galapagos Eilanden, een verloren paradijs?; Noordzeewrakken, oases onder druk; Expeditie Doggersbank, ontdekking van een nieuwe wildernis; en de documentaire The Live Bait Squadron (over de grootste scheepsramp van de Noordzee).

Samen met Peter van Rodijnen is ze eigenaar van het filmproductiebedrijf Dutch Maritime Productions (voorheen Onderwaterbeelden.nl) dat is gespecialiseerd in (onder)water-gerelateerde producties, met name op de Noordzee en in de Nederlandse wateren.

Inmiddels mogen zij een groot aantal belangrijke natuurorganisaties, nationale omroepen en toonaangevende filmproducenten tot hun klanten beschouwen. Voor de bioscoopproductie Holland, Natuur in de Delta (2015) hebben zij het onmogelijke gerealiseerd en de migratie van de stekelbaars op indrukwekkende wijze in beeld gebracht. Voor De Wilde Stad (2018) waren zij verantwoordelijk voor de aangrijpende onderwaterscène van de padden en de beslommeringen van de rivierkreeft in de grachten van Amsterdam.

DutchMaritimeProductions.com