Ignas van Schaick – Coproducent

Ignas van Schaick is sinds 2011 werkzaam voor EMS Films. Bij De Nieuwe Wildernis als uitvoerend producent, bij de opvolgende natuurfilms Holland, natuur in de delta en De Wilde Stad als producent. Daarnaast is hij bij deze producties verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het educatieve materiaal, de marketing, sponsoring en partnerships.

Naast de reeks van succesvolle natuurfilms, met een Gouden Kalf als publieksprijs voor De Nieuwe Wildernis en een Gouden Film status voor de andere producties, heeft hij ook gewerkt aan de film voor de flight experience This is Holland, die in 2017 in Amsterdam is geopend en inmiddels al de 100.000 bezoekers heeft gehaald.

Hij begon zijn carrière in de boekenbranche bij Boekhandel Scheltema, later werkzaam als uitgever bij de Staatsuitgeverij en inmiddels al meer dan 25 jaar actief in de mediawereld. Ignas van Schaick heeft veel ervaring in de ontwikkeling van crossmediale concepten en e-commerce, onder andere voor boeken, magazines, verzamelwerken, dvd’s, games, evenementen en digitale media. In Nederland is hij een aantal jaar verantwoordelijk geweest voor de home-entertainment exploitatie van merken als BBC en Discovery Channel en later als uitgever bij National Geographic en het wetenschaps- tijdschrift Quest. Daar was hij verantwoordelijk voor de verbreding en lokalisering van het merk door de ontwikkeling van brand extensions.

EMSfilms.com