Ignas van Schaick – Co-producent

Ignas van Schaick is verbonden aan EMS FILMS vanaf de start van de productie van De Nieuwe Wildernis, de meest succesvolle Nederlandse natuurfilm. Hij  was verantwoordelijk voor de uitvoering van de productie, het educatieve pakket, de marketing, de sponsoring en partnerships rond de film. Op basis van het wereldwijde succes van deze film werkt hij sindsdien aan opvolgende films over de Nederlandse natuur en verdere ontsluiting van de inmiddels 1000 uur aan natuurbeelden.

Na Holland, Natuur in de Delta (Gouden Film 2015) en De Wilde Stad (Gouden Film 2018) heeft EMS FILMS inmiddels meer dan een miljoen bezoekers getrokken in de Nederlandse bioscoop met haar films. Voor Wild Port of Europe werkt EMS FILMS samen met Veldkijker als co-producent.

Hij begon zijn carrière als uitgever bij de Staatsuitgeverij en is inmiddels al meer dan 25 jaar actief in de mediawereld. Ignas van Schaick heeft veel ervaring in de ontwikkeling van crossmediale concepten en e-commerce, onder andere voor boeken, magazines, verzamelwerken, dvd’s, games, evenementen en digitale media waarbij nu ook wordt gewerkt aan nieuwe vormen van (immersieve) projectie. Met de door EMS FLMS geproduceerde flight experience This is Holland als aansprekend voorbeeld.

In Nederland is hij een aantal jaar verantwoordelijk geweest voor de home-entertainment exploitatie van merken als BBC en Discovery Channel en later als uitgever bij National Geographic en het wetenschapstijdschrift Quest. Daar was hij verantwoordelijk voor de verbreding en lokalisering van het merk door de ontwikkeling van brand extensions.

EMSfilms.com

EMS FILMS         VELDKIJKER         DUTCH NATURE FILMS