Port of Rotterdam | Het gaat goed met zeehondenpopulatie haven Rotterdam en ‘Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0’

bron: PortOfRotterdam.com

Het gaat goed met de zeehondenpopulatie in de Zuid-Hollandse Delta en dus ook in de Rotterdamse haven. Deze eeuw is er duidelijk een stijging van het aantal dieren waarneembaar. Er leven in de delta ongeveer 1500 grijze zeehonden en 1000 gewone zeehonden, volgens Marlies de Kraauw van A Seal. Donderdag 24 september liet de Zeehondenopvang uit Stellendam de twee opgevangen zeehonden Rami en Corneel los op het Maasvlaktestrand van de Rotterdamse haven. Veldkijker maakte daar opnames van voor de bioscoopfilm ‘Wild Port of Europe – De Nieuwe Wildernis 2.0’.

Wild Life

Ondanks corona gaat het goed met de opnames voor deze bioscoopfilm over de natuur in de havens van Rotterdam en Moerdijk. ‘We hebben een aantal opnames in het afgelopen broedseizoen niet kunnen maken. Die zijn verplaatst naar het voorjaar. We verwachten nog steeds dat de première van de film in het najaar 2021 is’, aldus Melanie Kutzke van Veldkijker. “De afgelopen maanden hebben we bijzondere opnames gemaakt van broedende torenvalken in containers, kiekendief op graslanden, broedende Kwikstaarten, spelende jonge bunzings, reeën op een zonnepark bij Shell Moerdijk en nu dus ook het loslaten van de zeehonden.

>> Lees verder op de website van het Havenbedrijf