Helen Delachaux – Senior editor

Helen Delachaux is aan de Nederlandse Filmacademie (Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten) afgestudeerd voor de vakklas montage. Sinds 2002 is zij werkzaam voor o.a. EMS Films en Nature Conservation Films. Ze heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in Wildlife films, wat niet wil zeggen dat ze geen fictie of documentaires meer kan/wil maken.

Haar liefde voor dieren en natuur was er van jongs af aan. Als kind liep ze al met haar oma door Thijsse’s Hof, verwonderde zich aan de natuurplaten van Koekkoek in het biologielokaal en kocht ze van haar zakgeld de serie “Wereld der Natuur”. In haar vrije tijd is zij het liefst omgeven door natuur en dieren. Samen met Mark Verkerk heeft ze vele feature films gemonteerd, zoals o.a. “Buddha’s Lost Children” (voorgedragen als NL inzending voor de Oscars), “De Nieuwe Wildernis” (Gouden Kalf Publieksprijs 2014) en “De Wilde Stad”. Maar ook minder bekende documentaires als “Camera’s voor de Onzichtbaren” en “Himalaya Alert” zijn maatschappelijke onderwerpen waarvan Helen zou wensen dat zij een groter publiek bereiken.

Recent heeft zij gewerkt voor België aan de serie “Onze Natuur”. Momenteel zijn “Wild Port of Europe” en “De Wilde Noordzee” haar huidige- & toekomstige projecten.

Helen Delachaux op LinkedIn