RTV Rijnmond | ‘Heel jonge pups in een woeste zee loslaten, geeft wel wat kopzorgen.’

bron: Rijnmond.nl


Auteur: Jelle Gunneweg 

Woeste golven, harde wind en een onheilspellende lucht waar elk moment een lading regen uit kan vallen. Geen ideale omstandigheden voor een tewaterlating van twee jonge zeehonden. Maar ook niet voor de cameramensen die dit op het Maasvlaktestrand moeten vastleggen. Toch is het team tevreden. “We zijn wel wat gewend en dit is een prachtig decor voor de film.”

Rami en Corneel zijn de twee zeehonden waar het allemaal om draait. Twee jonge gewone zeehonden, die een paar maanden zijn opgevangen bij A Seal in Stellendam en nu aangesterkt weer terug mogen naar zee. “Normaal gesproken doen we dit in Ouddorp”, vertelt Marlies de Kraauw van A Seal. “De golven zijn daar minder onstuimig.” Voor de filmopnames maakt ze graag een uitzondering.

De opnames zijn bedoeld voor de natuurfilm Wild Port of Europe en is van dezelfde makers als de bekende natuurfilm De Nieuwe Wildernis, die werd opgenomen in de Oostvaardersplassen. De nieuwe bioscoopfilm wordt daarom ook de Nieuwe Wildernis 2.0 genoemd en gaat over de natuur in de havens van Rotterdam en Moerdijk.

>> Lees verder op de website van RTV Rijnmond